Wijkern logo

Wij spelen bij De Wijkern
Eilandplein 302, Duiven

taart 40 jaarig bestaan

In juni 2015 is de Kegelclub gestopt en verder gegaan als Duivense Koersbal Club. Nu spelen we het spelletje al weer een paar jaar. Nu in De WijKern op het Eilandplein 302 in Duiven-Zuid.

Koersbal , een spel op een 8 meter lange baan. Lijkt wat op Jeu de Boules, maar dan toch net even anders. Er wordt met veel  gevoel een wat ovale bal gerold naar een eerder geworpen kleiner balletje, de Jack. En wie het dichtste bij ligt krijgt de punten. Vooral gezellig. Tegen elkaar spelen is heel leuk. Toch wel anders dan het kegelspel, waar je vooral geconcentreerd alleen op de baan staat. Koersbal is voor ons een prima alternatief en vooral.... we zijn gezellig samen. !!

Vroeger, ja daar kunnen wij nu van spreken, was de naam Duivense Kegel Club.
De Duivense Kegel Club is opgericht op 26 oktober 1978 door Hans Willemsen. In de zomer van 1978 waren in de kelder van het Cultureel Centrum Onderling Genoegen (CCOG) aan de Kastanjelaan in Duiven twee kegelbanen aangelegd en Hans was van mening dat er dan ook gekegeld moest worden. Dat hebben wij met heel veel plezier en succes gedaan tot juni 2015. DKC heeft veel prijzen als club gewonnen maar ook individueel. Met de sloop van het CCOG stopte ook de kegelsport voor ons.
En dat is dan nu KOERSBAL geworden.


This site is © copyright 1978-2021, All Rights Reserved | Design Jac. Ebbers